Direktlänk till inlägg 22 december 2014

Förändra samhället.

Av F. - 22 december 2014 00:06

Hej!

Ibland undrar folk i min omgivning varför jag vill bli politiker. Jo, jag vill inte bli som alla andra politiker, vill jag börja med att säga. Jag vill verkligen förändra och verkligen göra skillnad i samhället, inte bara sitta och tycka synd om folk utan att göra något. Eller gotta mig på folkets pengar. 

Nej, jag vill göra något åt samhällsproblemen och tabuerna vi har i samhället idag. Att skapa fred, skapa jämlikhet i samhället, det är en dröm som jag alltid haft. Och självklart kan man få det att hända. Ingenting är omöjligt.


Förresten, jag läste om en grupp på facebook alldeles nyligen, som kallas "Stoppa tiggeriet på våra gator"... Ehm... Jag tänker inte kommentera folks åsikter egentligen eftersom vi alla tycker olika och vi alla tänker olika. Men seriöst, hur kan man säga något sådant? De vill att tiggarna ska försvinna från gatorna. VADÅ? FÖR ATT NI SKA KÄNNA ER BÄTTRE ELLER SLIPPER SE MÄNNISKOR SOM HAR DET DÅLIGT PGA. SAMHÄLLETS STRUKTURER? 

Om det är det ni tycker, så kanske det är dags att förändra samhället och resa på arslet och göra något, istället för att sitta på facebook och klaga på att ni känner er obekväma när ni ser tiggare på gatorna.

Men hallå, hur stör dem er? Ja VISSA BLUFFAR, MEN DET BETYDER INTE ATT ALLA GÖR DET. Och det förstod inte folk när jag kommenterade. I alla fall så har över 20,000 skrivit på namnlistan som då adminen på sidan ska skicka in till riksdagen en viss dag. Och det är så sorligt, att så många håller med.

 

Hur kan tiggarnas situation bli bättre av att man förbjuder dem från gator och torg? Att man bannlyser dem, rent utsakt. Nej, istället för att göra det, ska man hjälpa de som har fallit, hjälpa de som är hemlösa, igenom att bygga nya hem, skapa flera jobb och skapa ett solidariskt samhälle. För det är inte alltid så att det är lätt att bara ge sig ut i samhället och leta jobb eller leta bostad. Det räcker inte. Men gissar att det är för svårt för de som badar i pengar att förändra. De har ju de ändå så bra så dem behöver inte ens tänka på andra.

 

ALLTING HANDLAR OM PENGAR BARA. Äckligt att se hur folk påverkas av pengar. 

Jag önskar att jag hade makten att förändra för alla som sitter på gatan och tigger. Jag önskar att jag kunde ge folk den värme och fred de förtjänar. Men tyvärr som ensam kan jag inte ge det till ALLA. Men om vi tillsammans jobbar oss upp och hjälper andra och hjälper varandra, som grunden i socialism handlar om, så skulle det kunna gå. 

INGENTING ÄR OMÖJLIGT, MINA VÄNNER.


Men, när jag skrev detta på denna sida fick jag minst 200 kommentarer emot mig, OBS. att i kommentarsfältet ingick även mina kommentarer + andras som var på min sida. Eller tror det t.om steg upp till 500 kommentarer på bara någon timme. Sjukt synd att se hur folk sitter och argumenterar.


"Nä men de flesta flyr ju hit och kommer hit och ber på gatorna", eller "Det är sjukt jobbigt att se alla tigga och att de kommer fram till en eller är sjukt otacksamma." Ja, listan kan göras lång, men ni förstår nog vad jag menar! Detta får mig att bli äcklad. 


TROR NI SERIÖST ATT HEMLÖSA VÄLJER ATT LIGGA UTE PÅ GATAN VARJE DAG SOM NATT? vissa tyckte att det var sjukt att de bara satt där och inte gjorde något. Men hallå, tyvärr har inte alla talang till att kanske spela musik, eller dem kanske inte har råd med instrument. OCH DET OM NÅGOT BORDE JU VISA NÅGOT. 


För att sammanfatta: Jag argumenterade emot folk som tydligt och klart inte höll koll på hur människor mår eller hur vissa blir av att bo ute så länge, utan tillgång till att komma in.


Nu vill jag seriöst veta vad ni tycker!! :)

 

//E.F.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av F. - 16 mars 2015 18:36


Hejsan allihopa! Som ni vet så har en film blivit väldigt populär, och varit det ett tag, plus så har boken sålt multi. Ja, jag pratar om Fifty Shades of Grey. Brukar egentligen inte prata om sådant eller ens blogga om en sådan erotisk film, MEN, e...

Av F. - 10 mars 2015 20:41

Hej och förlåt för att jag inte uppdaterat, trots att jag sa att jag skulle göra det oftare. Men tänkte rekommendera er till att se en bra film från andra värlskriget, baserat på en sann historia. Man hör ju oftast om koncentrationslägren som tyvär...

Av F. - 1 februari 2015 20:58

Hejsan allihopa! Nu har jag äntligen fått en ny dator, så nu kommer jag uppdatera oftare igen. Hoppas ni haft en mysig söndagskväll än så länge! Ska bara göra ett snabbt inlägg om ett filmtips till er alla. Filmen heter Unbroken, och har att göra...

Av F. - 31 januari 2015 19:30

Hej! Nu har jag äntligen en dator igen, så nu kommer jag absolut börja blogga oftare igen, som förut. Men jag får ta och uppdatera lite senare. Är upptagen, men bara så ni vet! Så ni inte lämnar bloggen      //E.F. ...

-

Av F. - 6 januari 2015 00:43

Hej!  Vill bara säga att min dator gått sönder eller något så har inte kunnat blogga. Hoppas inte ni lämnar eller lömnat bloggen, ska försöka slänga in något inlägg från mobilen någon gång. Bara så ni vet :-) /E.F ...

Ovido - Quiz & Flashcards