Alla inlägg under oktober 2014

Av F. - 7 oktober 2014 21:58

Hejsan!

Tänkte rekomendera en film som alla borde se, som inte finns på Swefilmer, Dreamfilm eller annat, men på Youtube. Om ni inte redan sätt den då... Jag bara hittade den på ett ställe och är otroligt glad över att jag gjorde det. Filmen fick mig i tårar verkligen. Var ung när denna kom ut, så hade ännu inte sätt den.

Vi som är barn, eller vi som är vuxna, vi som bor i hus eller lägenhet, måste verkligen uppskatta det oftare. Det finns barn ute på gatorna utan hem eller föräldrar, som varken vet ut eller in. Som tvingas växa upp för att själv kunna klara sig. Leta föda, tvingas tigga på gatorna efter pengar, inte ha någon råd till utbildning.

Så är det inte bara för hemlösa barn, men för de barn som också har hem men ej har råd med utbildning. T.ex barnen i Afrika, eller varför inte i Sverige? Finns många som inte kan.


Se filmen: http://www.youtube.com/watch?v=fGbjSKURMwo

Du kommer inte ångra det ett dugg! 


//E.F.

Av F. - 3 oktober 2014 22:33

Hej!

Tänkte göra ett lite snabbt inlägg nu på kvällen. Jag såg nyss en liten snutt av en film så kallad "House on the Hill". Jag är en sådan person som orkar kolla igenom de mest sjuka skräckfilmerna, men denna var bara hemsk.

Den är baserad på en sann historia. Ett själv sjuka seriemördare som faktiskt baseras på personerna Leonard Lake, och en till kille som även är med och "hjälper" honom med morden och de sjuka sakerna de gör, i detta fallet gjorde. Detta är ju bara en film baserad på morden, våldtäkterna, kidnappningarna och rånen. 


Jag tycker att om man har ork till att se äckliga saker så ska man nog se den, eller rekommenderar den.

Men jag förstår inte hur vissa tror att en människa har mindre värde och därför så tar man livet av den personen. Det är helt sjukt, helt oresonligt. Det är bara så vidrigt och äckligt. Hur tänker en person som en dag bestämmer sig för att mörda en annan människa? En människa som förmodligen har en familj som älskar hen, som har kanske ett riktigt bra yrke och ett riktigt bra liv. Jag förstår inte hur de som mördar tänker. Att ens börja diskutera om hur en viss individ ska dö eller hur de inte förtjänar att leva. VA? Nej, det finns ingenting som stödjer dina argument för att döda en annan människa, eller tortera en annan människa, eller ärra den personen för resten av hens liv. Det är helt sjukt. När man läser på nyheterna om hur kanske en 17-årig flicka eller pojke hittats mördad, eller när en äldre dam, eller medelålders dam eller en äldre man eller en medelålders man mördats. Vad fan tänker man seriöst? Jag blir så himla ledsen och upprörd, den som mördar hoppas man verkligen ångrar det hela sitt JÄVLA liv. Det är aldrig rätt att ta någon annan människas liv, men snackar man om en som massmördat, eller en som förintat flera miljontals människor, så som t.ex hitler gjorde under Förintelsen, ja då kan man ju diskutera på en annan nivå. Han var en jävla idiot, men det går inte heller att diskutera så. Det är två helt olika nivåer. Tyvärr går ej historian att påverka, men framtiden gör det. 

 

Det är för det mesta, ja egentligen alltid, de som hamnat snett i livet som utför dessa brott, som mord, våldtäkt, rån, ja alla sorters brott. De tror att de lindrar smärtan om det händer, men det gör det inte.

Nej, innan jag blir för upprörd ska jag sluta skriva, men alltså det är helt sjukt hur det är i dagens samhälle...


Eller som vissa säger: 

"Ah men hen förtjänade att bli våldtagen", eller "hon får skylla sig själv för att hen klädde sig sådär", VA?! Man ska fan kunna bära vad fan man vill utan att någon sjuk jävel hoppar på en. Det är helt sjukt. Låt alla ha på sig de kläder dem vill, det är inte offrets fel, det är fan ALDRIG offrets fel... 


Nej, nu ska jag sluta skriva... Men kommentera nu gärna. 


//E.F. 


  En sann sak... Men varför ens döda människor redan från början?

 Ett gott exempel här.



Av F. - 3 oktober 2014 21:22

Hejsan! 

Innan jag börjar blogga ett riktigt inlägg här vill jag bara säga att jag verkligen inte är bra med rubriker, även fast jag vet vad jag vill skriva om. Men... Ja, vill inte att det ska låta oseriöst på något sätt.

Men i alla fall! Idag tänkte jag prata om fritt skolval, det som moderaterna stod för, och som socialdemokraterna planerar att plocka bort. Jag tycker inte det är den bästa idéen faktiskt, även fast jag förstår Löfven också. Ingen tror väll att en 16-åring är redo för att kliva ut i arbetslivet. Det må vara sant för en viss del, men för dem som det inte stämmer för då? Det finns dem som inte orkar mer, som stressat ihjäl sig i skolan, som inte orkar. Eller de som egentligen är redo för att komma ut i arbete, som redan är så pass intelligenta för ett viss yrke de vill ha, att det inte ger någonting att gå i Gymnasiet. Visst kan man inte säga att det är alla, verkligen inte. Men det finns dem som tvingas växa upp alldeles för tidigt av alla olika slags anledningar, dem som inte orkar eller dem som är skoltrötta för att det inte verkar som att skolan alls hjälper dem att uppnå det dem vill. Jag förstår dessa människor. Själv så tycker jag gymnasiet är det bästa för den individ som vill t.ex bli psykolog, advokat, läkare ja... allt möjligt. Men att ta bort den rättigheten för de som inte orkar eller som kanske inte kan för någon slags sjukdom, ja det är att spotta ner på befolkningen. 

Men... Själv vill jag jobba mer i politik sektorn, även om det låter dumt att jag vill till riksdagen så är det helt klart ett mål för framtiden. Därför går jag skola nu och läser samhälle. Men ibland kan det självklart bli för mycket. Det som är viktigt är att man har en studieplan, men det kan bli svårt också...


Där tyckte jag att Löfven gjorde ett litet misstag. Men det är ju självklart bra också. Verkligen. Det finns argument för och emot.


Jag vill gärna höra vad du tycker om det!

 

//E.F.

Av F. - 2 oktober 2014 16:49

Hejsan! Jag måste verkligen rekommendera en film till er som gillar lite "rysare" filmer. The Purge: Anarchy heter filmen. Man kanske ska ha sätt första filmen "The Purge" för att förstå handlingen. 

Man kan säga att filmen, ja den har med samhället att göra. Purge är alltså någonting som händer varje år, en gång per år, i det framtida USA. Detta händer i framtiden, år 2023, och alla brott är lagliga under 12 timmar, inklusive mord. 

Man dödar för att "rensa" gatorna. Hemlösheten ligger på 1%, det verkar vara väldigt bra för många. 

Jag tycker att båda filmerna är jätte bra, för att anarki är inblandat och även politik. Jag är inte anarkist, men jag tycker filmen är grym!! Se den! 


Förlåt för hemskt dålig uppdatering, hoppas ni ändå stannar och läser bloggen! Jag ska försöka mitt bästa för att uppdatera oftare men jag har så himla mycket att göra nu också! Men vi hörs.

 

//E.F.

 

     

Ovido - Quiz & Flashcards